Hlavní obsah

Michael Jackson se nepřestává soudit ani po smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Majetek Michaela Jacksona je znovu předmětem soudních sporů. Tentokrát se otevřely hned dva nové soudní procesy. Jednu žalobu podali v úterý správcové Jacksonova majetku proti Heal the World Foundation a její dceřiné firmě. Druhou žalobu podali bývalí Jacksonovi právníci.

Foto: Profimedia.cz

Michael Jackson (1958 - 2009)

Článek

Společnosti měly podle obžaloby nezákonně obchodovat s Jacksonovým jménem, jeho písněmi a dalšími náležitostmi jasně spojovanými s králem popu. Druhou podali bývalí Jacksonovi právníci.

Společnosti Heal the World a United Fleet se snažily "podvést veřejnost, když předstíraly, že řídí Jacksonovy aktivity v charitě a tím získávaly příspěvky od Michaelových fanoušků, kteří věřili, že peníze darují legitimní organizaci Michaela Jacksona na dobročinnost," uvedli v prohlášení zástupci správců majetku John Branca a John McClane.

Obvinění za cybersquatting

Jackson založil Heal the World Foundation v roce 1992. "Tato organizace nemá žádnou vazbu na obžalované a ještě před smrtí Jacksona jeho organizace upadla do nečinnosti," tvrdí žalobci. Navrhovatelé také obvinili žalovanou stranu ze "cybersquattingu", protože po internetu prováděli finanční transakce a používali termíny, které jsou předmětem žaloby.

Druhá žaloba za zneužití ochranné známky

Dále se žaloba týká porušení ochranné známky, kdy se obžalovaní pokusili získat ochrannou známku na fráze, které již nyní vlastní Jacksonova společnost Triumph International - jako jsou "Thriller", "MJ", "Neverland" a "King of Pop".

Na Jacksonův majetek si také brousí zuby i právníci Thomas Mesereau Jr. a Susan Yu, kteří umělce úspěšně zastupovali během soudu, kdy Jackson čelil celkem 14 bodům žaloby za obtěžování dětí.

V žalobě, která byla podána v pátek (25.9.) se hovoří o tom, že zpěvák právníkům dluží 341 000 dolarů (v přepočtu 5 902 000 Kč) za služby, které pro něj odvedli mezi červencem 2005 a únorem 2006.

Přečtěte si také: Záhada bermudského trojúhelníku se rozplývá
Vědci dokázali rozluštit některé nevysvětlitelné příhody ztracených letadel Více se dočtete ve čtvrtek v deníku Právo (příloha Café).

Reklama

Související témata:

Související články

Film o Jacksonovi vstoupí do kin 29. října

Poslední film s Michaelem Jacksonem This Is It natočený na základě záznamu ze zkoušek v Los Angeles a Inglewoodu vstoupí do kin v České republice 29. října....

Výběr článků

Načítám