Hlavní obsah

Burger vážící půl druhého kila se prodává v Anglii

Novinky, Jakub Kynčl
Bristol

Máte rádi hamburgery a stále si říkáte, že určitě nejsou tak nezdravé a kaloricky nadbytečné, jak se říká? Tak to raději ani nechtějte slyšet o hamburgeru zvaném Super Scooby, který začal prodávat bristolský fast food Jolly Fryer. Hamburger má neuvěřitelných 2645 kcal, přičemž doporučená denní norma je v Británii pro muže jen 2550 kcal a pro ženy pouhých 1940 kcal.

Článek

Super Scooby je unikát - váží 1,4 kilogramu a ani po maximálním možném stlačení se jeho výška nedá dostat pod 15 centimetrů. Sám jeden ze spoluvlastníků Spiros Lomvardos uvedl, že myšlenka na podobný burger začala jen jako žert.

"Před několika měsíci jsme seděli já, můj bratr Andreas a náš zaměstnanec Karl Ford v práci a během zcela klidné noci jsme se dívali na televizi, kde běžela reklama na jeden dobře známý fast-foodový řetězec. Říkali jsme si, že ty burgery vypadají v reklamách vždy obrovské, ale realita je pak zcela odlišná. A tím jsme začali probírat myšlenku na náš vlastní obří burger," řekl Lomvardos.

Zaměstnanec Karl Ford přišel hned s kompletním nápadem, dal dohromady potřebné ingredience a ještě tu samou noc burger připravil. Skupinka si ho nafotila a prý se při snaze o jeho zkonzumování úžasně pobavila. Fotografie si umístili do prodejny, aby zákazníci viděli, že se jídlem baví. Když se na tento burger začalo stále více a více lidí ptát, bylo jim okamžitě jasné, že si tento nápad nemůžou nechat jen pro sebe a tak začaly přípravy na oficiální prodej burgeru Super Scooby.

Burger Super Scooby (2645kcal) obsahuje
4 plátky hovězího masa (každý má hmotnost 115 gramů)
12 cibulových kroužků
8 plátků slaniny
8 plátků sýra
6 plátků rajčat
2 sezamové bulky
barbecue omačáka
salát
pořádná dávka majonézy

"Zákazníci ho opravdu milují. Myslí si, že je to úžasný nápad. Když ho spatří, tak jen zadrží dech a začnou se smát. Pravá zábava ale začíná až při jeho konzumaci. Rozhodli jsme se navíc odvážlivcům, kteří ho na posezení dokážou spořádat i s tradičními bramborovými lupínky, dát malý bonus. Za to, že ho pokořili, dostanou sklenku dietní koly, kterou můžou svůj vysílený žaludek trochu propláchnout," dodal podnikatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám