Hlavní obsah

Češi svým partnerům lžou nejčastěji o penězích

Češi nejčastěji lžou svým partnerům o penězích. Jsou tak na tom podle nedávného výzkumu podobně jako Malajci. Většina obyvatel z 16 oslovených zemí přiznala, že nejčastěji lžou o tom, kde ve skutečnosti jsou či byli. Lže se také o cenách koupených věcí.

Foto: Profimedia.cz

Ženy podle průzkumu například lžou o ceně oblečení, které si koupily.

Článek

Lži o penězích se týkají v případě mužů především výše příjmů nebo částek zaplacených za své koníčky, jako jsou motorky nebo lyžování. Ženy většinou lžou o cenách zakoupeného oblečení. Průzkum provedl časopis Reader's Digest. Celkem 3225 respondentů obou pohlaví vybíralo pouze jednu z následujících možností: děti, peníze, sex a místo pobytu.

Kanaďané a Francouzi nejčastěji lžou o dětech. Typickým příkladem těchto lží mohou být v případě mužů nepravdivá líčení aktivit, které sami s dětmi podnikli. Většinou se tak snaží zamlčet riskantní činnosti, jako je například lezení po skalách, rafting nebo jízda po černé sjezdovce. Ženy pak lhaním zastírají hříchy a průšvihy svých potomků.

Ve lžích o sexu se na nejvyšší místech umístili Němci a Italové. Tématem mužských lží často bývá počet partnerek a sexuální přitažlivost těch stávajících. Ženy obvykle partnerovi lžou o prožitém orgasmu, který neměly.

Přeborníky v "zatloukání" skutečného místa pobytu jsou podle průzkumu Rusové a obyvatelé Singapuru. Nepohodlnou pravdu o návštěvě hostince muži obvykle zakrývají výmluvou na nutnost cesty do autoservisu. Ženy se pak snaží partnery přesvědčit, že neseděly tři hodiny s kamarádkou v kavárně, ale byly v práci nebo u matky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám