Hlavní obsah

Tajemná ruka na fotografii bytu k pronájmu způsobila ve Finsku zděšení

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helsinki

Finská realitní kancelář Oikotie zveřejnila na svých stránkách fotografie bytu, které rozpoutaly obrovskou diskuzi. Na jednom ze snímků bytu, který má výměru 108 metrů čtverečních a nachází se přímo v Helsinkách, se totiž objevila podivná ruka. Po celém internetu se tak velmi rychle zformulovala asi největší otázka: "Kdo nebo co otvírá ty dveře?"

Článek

Jedna z mnoha fotografií prostorného bytu v Helsinkách rozjela na internetu něco, co se dá nazvat asi jen jako E.T. mánie. Jeden z návštěvníků stránek hledající byt totiž spatřil na levé straně fotografie podivnou růžovou ruku, která působí gumovým dojmem a navíc má pouze tři prsty.

Záhada evokovala obrovské množství teorií, mezi kterými nechyběly ani teorie ve smyslu přesunu mimozemšťanů do chladnějších částí naší planety, konkrétně Skandinávie. Někteří se domnívají, že objekt vypadající jako něco mezi rukou a klepetem by mohl být končetinou obrovského kuřete.

Pro jiné byla fotografie jen záminkou ke vtípkům směrem na realitní agenty. Jeden z diskutujících na webu Lovelylisting.com poznamenal, ať si už konečně všichni přestanou utahovat z manikúry zaměstnankyně realitní agentury. Jiní vtipálci tvrdí, že ruka patří jednomu z členů finské heavy-metalové skupiny Lordi, která vyhrála v roce 2006 soutěž Eurovision.

Logické vysvětlení zatím ještě nepřinesl nikdo. Většina diskutujících má však jasno: E.T. se rozhodl prodat svůj "bejvák".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám