Hlavní obsah

Třímetrový hroznýš se toulal potrubím a vykukoval ze záchodů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Třímetrový hroznýš královský, který se údajně toulal záchodovými trubkami v Manchesteru pod blokem domů, byl po dvou měsících konečně chycen. Hroznýše, který dostal jméno Keith, pravděpodobně opustil jeho majitel, který byl vyhozen z bytu poté, co dlužil na nájmu 5500 liber (asi 153 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Hroznýš královský

Článek

Obrovský had se podíval dokonce přímo do toaletních mís několika bytů, kde vždy způsobil nepopsatelnou paniku. Jeho návštěvy započaly v srpnu a skončily až nyní jeho odchycením. Našel se totiž odvážný obyvatel jednoho z bytů, který se hada nezalekl a nasměroval ho do kbelíku, kde ho zabezpečil.

Keith, který je ve skutečnosti samička, byl zahlédnut různými nájemníky nejméně pětkrát, ale ani jeden z nich nebyl v obrovském šoku schopný klouzavého návštěvníku odchytit. Tamější obyvatelé dokonce museli na záchodová víka pokládat cihly, aby zabránili hadovi ve vykukování z toalety či v možné návštěvě bytu.

Mluvčí ochránců zvířat z organizace RSPCA Jimmy Ratcliff uvedl, že není tak neobvyklé nalézt hady v odpadních trubkách domácností, jen většinou nedosahují takových rozměrů. Podle Ratcliffa vše naznačuje tomu, že se Keithovi žilo docela dobře. Živil se zřejmě krysami ve stoce, kterých tam měl k obživě dostatek.

Přečtěte si také: Žít s netopýry není snadné
Budou netopýři vyhubeni, nebo je nutné je chránit? Více se dočtete ve čtvrtek v deníku Právo (příloha Café).

Reklama

Výběr článků

Načítám