Hlavní obsah

Nejstarší muž na světě oslavil 113. narozeniny

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Great Falls

Walter Breuning z Great Falls v USA se stal nejstarším mužem na světě v červenci tohoto roku, kdy zemřel Angličan Henry Allingham. Nyní oslavil neuvěřitelné 113. narozeniny a k jeho překvapení mu přišla přání všeho nejlepšího z celého světa.

Článek

Walter Breuning je v Great Falls celebritou, kterou znají všichni tamější obyvatelé. V červenci se však stal známějším v daleko větším měřítku, když mu smrtí nejstaršího muže na světě spadl tento titul do kapsy.

Breuning oslavil narozeniny jako správná celebrita. Vstup byl pouze na pozvánky a mezi gratulanty byl například i guvernér Brian Schweitzer. Breuning navíc dostal mnoho cen, přičemž od firmy City Motors dostal dokonce šek na 10 tisíc dolarů (cca 171 tisíc korun).

Walter Breuning však ukázal, že si udržel zdravý rozum i dobré srdce a s komentářem, nač by mu ty peníze byly, je věnoval tamější klinice pomáhající dětem s vadou řeči.

Svou dlouhověkost připisuje tomu, že se vždy dobře stravoval a byl mentálně velmi aktivní. I nyní prý bere pouze jeden aspirin denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám