Hlavní obsah

Tříletý Brit je nejmladším zločincem země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britští kriminalisté a sociální pracovníci se děsí nového fenoménu – dětských zločinců. Přitom nejde o žádné výrostky z druhého stupně základní školy, ale větším problémem je narůstající počet malých lotrů předškolního věku. A britská policie dokonce vyslýchala i tříletého chlapce podezřelého z vandalismu.

Foto: Profimedia.cz

Dětská zločinnost je stále častějším problémem dnešní společnosti. Ilustrační foto

Článek

Tříletý chuligán není ve Velké Británii ničím výjimečným. Od května letošního roku je to už desátý případ dítěte mladšího pěti let, které musela policie předvést k výslechu.

Tentokráte se oznámení o vandalismu týkalo tříletého chlapce ze Strathclyde. Tamější policie potvrdila, že tříletého chlapce vyšetřovala kvůli podezření z vandalismu a rušení veřejného pořádku. Další detaily pak ale vzhledem k věku podezřelého odmítla uvést.

„Je to jasný důkaz prvních známek páchání přestupků. Tyto případy jen podtrhují velmi hluboko zakořeněný sociální problém, který v některých částech země máme. Je to část z velmi složitého obrazu, jemuž říkáme rozpolcená Británie,“ varoval britský konzervativní poslanec a stínový ministr vnitra Chris Grayling.

Reklama

Výběr článků

Načítám