Hlavní obsah

Radek John si vede černou listinu novinářů

Praha

Radek John (55), ještě nedávno jedna z nejpopulárnějších televizních tváří, přesedlal na politiku. A jako lídr strany Věci veřejné si rozhodně nevede špatně. V posledním průzkumu z 15. září se dokonce stal nejpopulárnějším českým politikem!

Článek

Tvrdí však, že tyto výsledky do médií nepronikly díky nekalým praktikám politických oponentů i žurnalistů. I proto si vede černou listinu novinářů!

"Je to tak. Na mě už novináři, hlavně ti bulvární, zkusili vytáhnout všechno, co byli schopni vymyslet," řekl John Korzu. "A ukázalo se, že to jsou lži a nesmysly, takže by se zesměšňoval každý, kdo by je dál šířil. I proto si vedu černou listinu novinářů, kteří lžou. Jsem si jist, že nebudou stát o její zveřejnění," dodal.

Tucet cen TýTý na skříni

John, který v březnu odešel z TV Nova, ze svých prvních politických úspěchů podle vlastních slov nezpychl. A nehrozí to prý ani do budoucna.

"Dvanáct cen TýTý, které mám dnes na skříni, mi taky nestouplo do hlavy. Je třeba vědět, že po každém úspěchu nutně přichází pád, pokud není kam dál stoupat. Jak praví klasik: ,Chovej se slušně k lidem, když stoupáš nahoru. Budeš je potkávat, až budeš padat dolů.´

Fakt mi nejde ani tak o samotný úspěch, ale o to, jestli vede k něčemu dobrému. To je mnohem důležitější než nějaké ocenění. A něco dobrého v české politice, něco, co ji vyvede ze slepé uličky, bychom teď sakra potřebovali," myslí si John.

Slunečný podzim se ho zatím vůbec netýká. Místo opalování se na slunci v babím létě a sbírání hub teď prý neví, kam dříve skočit.

"Podzimní dovolená? To se tedy musím zasmát hořkým smíchem. Není čas na rekreaci, když je tato země v krizi. Objíždím republiku a mluvím s lidmi o tom, co je třeba v České republice změnit a jak to změnit. Jestli se to nepodaří, bude to na houby. A pak na ty houby budu chodit stejně jako ostatní. Nic jiného nám totiž nezůstane," uzavírá John ironicky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám