Hlavní obsah

Čeští herci namluvili další pokračování Švejka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po velkém úspěchu tří CD s příběhy dobrého vojáka Švejka nyní vychází dalších osm pokračování. Příhody nejslavnějšího vojáka c. k. monarchie budou vyprávět Miroslav Donutil, Václav Postránecký, Václav Vydra a Arnošt Goldflam. Dohromady se na celém projektu bude podílet deset známých českých herců.

Článek

Každý z nich vypráví jednu kapitolu originálním a nezaměnitelným způsobem. "Mluvenému slovu se věnuji už dlouho a velmi mne to baví," svěřil se Korzu Miroslav Donutil, který dostal za úkol namluvit Švejkovu budějovickou anabázi.

"Ve Švejkovi jsou i drobné postavy četníků, kteří ho vedou k výkonu trestu, tak propracované, že když se jako herec zamyslím nad tím, co bych si rád zahrál třeba ve filmu, bylo by mi to úplně jedno. V příběhu má každá postava svůj svébytný osud," tvrdí herec.

Postránecký se považuje za velkého odborníka a milovníka Švejka. Proto si prý nemohl nabídku v žádném případě nechat ujít.

"Je velmi obtížné dohledat se původního záměru Jaroslava Haška, proč napsal tuto postavu. Jenom v titulu Osudy dobrého vojáka Švejka to ´dobrého´ tenkrát znamenalo něco jiného, než jak to slovo vnímáme dnes my. Tehdy to znamenalo zkušeného, regulérního, správného. A tak je to s mnoha věcmi, které se této postavy týkají. Jsem moc vděčen, že jsem byl přizván do tohoto projektu. Zase mě to obohatí," říká herec.

Nejznámější český humoristický román vyšel nejprve na třech CD s Josefem Somrem, Bohumilem Kleplem a Petrem Nárožným. Poslední tři díly celého kompletu pak doplní herci Rudolf Hrušínský, Martin Dejdar a Pavel Zedníček. Vyjdou v březnu 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám