Hlavní obsah

Miliardář Abramovič zkolaboval při výšlapu na Kilimandžáro

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič se rozhodl zdolat 5895 metrů vysokou africkou horu Kilimandžáro, avšak 1300 metrů pod vrcholem jeho výšlap skončil. Za neúspěšným koncem výpravy stály zdravotní potíže 43letého boháče, jehož ochromily silné dýchací potíže, které přivedly magnáta téměř až k omdlení.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Roman Abramovič

Článek

Ruský miliardář se vydal do Tanzánie a pozval skupinu šesti osob, která mu dělala doprovod. Podle nedělních Timesů se s ním na cesty vydal i známý kouč Guus Hiddink. 

"Nebyly nám uvedeny důvody, proč pan Abramovič ve svém stoupání neuspěl, ale dostaly se k nám zprávy z jeho týmu, že se u něj objevily masivní dýchací potíže, pravděpodobně způsobené vysokou nadmořskou výškou," uvedl mluvčí tamějšího národního parku Pascal Shelutete.

Abramovičova skupina zvolila západní cestu, která je považována za tu nejsložitější. Na místo se dobrodruzi dopravili oligarchovým soukromým Boeingem 767 a zaplatili si 113 nosičů, aby jim náhodou během výšlapu něco nechybělo. I tak se však až na vrchol nepodívali.

Reklama

Výběr článků

Načítám