Hlavní obsah

Miss Doleželová nafotila kalendář, aby podpořila boj s rakovinou

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Miss ČR 2004 Jana Doleželová (29) se dala na boj proti zákeřné rakovině. Nafotila kalendář, kde se proměnila v královnu, aby podpořila onkologický výzkum.

Článek

Janu oslovila návrhářka Marie Copps, aby spolu nafotily kalendář, jehož výtěžek z prodeje půjde na onkologický výzkum. Jana neváhala ani minutu. Kvůli kalendáři, který je zasazen do doby rokoka chvílemi i doslova trpěla. "V jednom korzetu mi bylo tak těsno, že na mě šly mdloby. Dlouho bych v něm nevydržela," řekla Novinkám Doleželová.

Kalendář se fotil na zámku Štiřín. "Působí ně mě jako královna. Je pro mě ženou oduševnělého šarmu, půvabu a noblesy. Kombinace vnitřní a vnější krásy dokonale ladí s vizí mého projektu " vyjmenovala Marie Copps důvody, proč si vybrala k nafocení svých modelů právě Doleželovou.

Miss ČR 2004 už se modelingu prakticky nevěnuje. Přijímá jen vyjímečně nabídky na focení, na módních molech už se nepohybuje. Jako vystudovaná doktorka farmacie si otevřela vlastní lékárnu, díky zkušenostem ze Star Dance se svým tanečním partnerem občas vystupuje na akcích a věnuje se také moderování.

„Z hlediska mojí profese farmaceutky je mi problematika výzkumu blízká a vím, jak dlouhý je proces od laboratorních testů až po zavedení nové metody do praxe. Vím také, jak komplikované je zajištění financí na individuálně vyráběné vakcíny," vysvětlila důvody. proč chce pomoci onkologickému výzkumu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám