Hlavní obsah

Iva Frühlingová se představuje v roli spisovatelky, vydává svou první knihu

Novinky, Karolina Zarzycká

Zpěvačka Iva Frühlingová se svým obdivovatelům představuje ve zcela nové roli, roli spisovatelky. V září se na pultech objeví její první kniha s názvem Příběhy modelek. Pravdivé příběhy pojednávají o dívkách, jež se chtěly stát modelkami a jaká úskalí toto přání přináší.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Zpěvačka a modelka Iva Frühlingová se představuje v roli spisovatelky.

Článek

Každý příběh je napsán podle skutečné události, která se svým způsobem stala osudovou kapitolou v životě většiny dívek, o nichž tato kniha pojednává. Pouze jejich jména a národnosti byly změněny. Všechny příběhy v sobě skrývají duši slečen, které v této profesi uspěly, i těch, které na ni neměly sílu. Kniha je plná emocí, jež napsal sám život.

„Psaní mě baví od dětství, už jako malá jsem si vymýšlela básničky a různé povídky. I proto jsem zároveň autorkou většiny svých písní. Myšlenky a pocity zkrátka ráda zaznamenávám na papír. Bylo potřeba podělit se se čtenáři o neuvěřitelné příběhy z období, kdy jsem i já pracovala jako modelka,“ vysvětlila Iva Frühlingová, proč se rozhodla své zážitky popsat knižně.

Příběhy odkrývají zákulisí navenek oslnivé branže

Čtenář v knize nenajde návod na to, jak se líčit nebo oblékat ani jak se ve světě modelingu prosadit. Příběhy modelek totiž především odhalují zákulisí modelingové branže a poukazují na stinné, ale i světlé stránky profese, o které sní nejedna mladá slečna. 

Příběhy modelek

Vydává nakladatelství Plejáda publishing, s. r. o.

Cena: 269 Kč

Autorem ilustrací je Mišo Dúha

„Možná si moji knihu přečte dívka, která má před sebou podobnou cestu, jakou jsem tehdy měla já, a bude se moci podívat na modeling bez růžových brýlí. Nechci tím však tuto profesi očerňovat! To ani v nejmenším. V knize je i spousta velmi pozitivních povídek o dívkách, které ve svém – ať už osobním nebo profesním – životě právě díky modelingu uspěly. Prostě jsem jenom chtěla nabídnout začínajícím modelkám a jejich rodičům pohled na realitu této branže,“ dodala Frühlingová.

Reklama

Výběr článků

Načítám