Hlavní obsah

Německému páru snížíli nájemné, slyšeli totiž močit sousedy

Novinky, Jakub Kynčl
Berlín

Ceny nájmů sice kvůli přetlaku pronajímaných bytů na trhu mírně klesají, avšak jsou situace, kdy může cenu pronájmu ovlivnit i něco jiného než zákonitosti trhu. Soud v Berlíně rozhodl, že Peter a Susana Kellerovi budou platit o deset procent nižší nájem ve svém luxusním bytě, jelikož jsou zdi tak tenké, že dokonce slyší sousedy, jak používají toaletu.

Článek

Když si Peter a Susana Kellerovi pronajali honosný byt v centru Berlína, říkali si, jak skvěle pořídili. Netrvalo však dlouho a objevil se problém, který se stal jejich noční můrou. Hluk z okolních bytů, který nedokázaly tenké zdi ani trochu zmírnit.

Soudní experti přes hluk u soudu uvedli, že se u bytů sice čeká, že z vedlejších apartmá může být něco slyšet, avšak zvuk muže čurajícího do mísy byl až příliš jednoznačný, čistý a velmi nepříjemný.

Peter Keller měl z výroku soudu radost, avšak dodal, že rozhodnutí samotný problém neřeší. "Je to pro nás určitá kompenzace za něco, co nám bylo velmi nepříjemné. Nešlo jen o samotný hluk, ale o to, jak byl neuvěřitelně nepříjemně detailní. Bylo hrůzné poslouchat něco takového u večeře," uvedl Keller.

Reklama

Výběr článků

Načítám