Hlavní obsah

Temží proplulo 205 000 plastových kačenek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Více než sto tisíc liber na dobročinné účely a nový zápis v Guinnessově knize rekordů vzešly ze závodu Great British Duck Race, jenž se odehrál v neděli 6. září na Temži. Celkem kilometr dlouhou plavbu podniklo rekordních 205 000 plastových kachniček, které si mohli zakoupit za dvě libry (asi 60 korun) dobrovolníci z celé Velké Británie.

Foto: Profimedia.cz

Modré kačenky doslova "zamořily" Temži.

Článek

Peníze z akce plynou na charitativní účely, přičemž počet plastových ptáků stačil k vytvoření nového světového rekordu. Každá kachna nesla jméno dárce a ta, která připlula k soudu Hampton Court první, navíc svému sponzorovi vynesla deset tisíc liber (asi 291 tisíc korun). Zbytek peněz – v přepočtu více než tři milióny korun – putuje na charitativní účely.

Britové závodem vyfoukli světové prvenství Číňanům, kteří letos vypustili při podobné akci na řeku 175 tisíc plastových kačenek.

Foto: Profimedia.cz

Vlastník nejrychlejší kačenky si přišel bezmála na 300 000 korun.

„Závod kachniček je úžasnou příležitostí užít si legraci a získat nějaké peníze pro řadu dobrých účelů a navíc je to možnost, jak vyhrát deset tisíc liber a stát se součástí zápisu v Guinnessově knize světových rekordů,“ uvedl k úspěšné akci spokojený pořadatel Mike Scott.

Všechny kachny byly na konci závodu z Temže vyloveny a budou recyklovány v továrně v North Shropshire.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám