Hlavní obsah

V Číně vychovávají vepře, který se má jako prase v žitě

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová epidemie prasečí chřipky mohla udělat prasatům špatné jméno, ale to nezabránilo jedné pekingské rodině ve výběru domácího mazlíčka podle jejího gusta. Členové rodiny se rozhodli přemístit prase Laifu do svého bytu ve městě, kde o něj pečují. Kartářka totiž matce rodiny doporučila, aby ve svých 50 letech koupila prase a vychovala ho.

Článek

Prase vážící 200 kilogramů není zrovna typický domácí mazlíček. Denně zkonzumuje několik kilogramů žrádla, vyžaduje svůj vlastní pokoj a rodina se navíc rozhodla najmout dvě chůvy, které se starají o jeho potřeby.

Šťastný efekt uposlechnutí kartářky se podle rodiny dostavil. Od chvíle, kdy prase zakoupili a přestěhovali do bytu, tak jdou obchody prý daleko lépe. Čehokoliv se ujmou, to se jim prý bez potíží daří. Prase už tak sousedé začali nazývat zlatým.

Jediné, co dělá majitelům vrásky na čele, je obrovská hmotnost prasete. Dva metráky je totiž váha, která už je velká i na prase. Laifu tak nyní čeká dieta plná minerálů, vitamínů a může se těšit i na dvě povinné zdravotní procházky denně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám