Hlavní obsah

Ošetřovatel jezdí africkými pláněmi na divokém nosorožci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohololo

Divoký bílý nosorožec Dennis je skvělým ořem na projížďku jihoafrickými pláněmi. Tvrdí to alespoň pracovník rezervace Mohololo James Ndlolvu. Nosorožci jsou sice známí tím, že jsou nebezpeční, ale Dennis si svého nového jezdce oblíbil. Jamesovi nosorožec klidně dovoluje, aby si na něj nasedl a jezdil na něm.

Článek

Dennise podle listu Metro v roce 2000 zranil dominantní samec jeho stáda. Zaměstnanec rezervace Moholoholo se o něj ale postaral. Vyléčil ho a teď spolu jezdí na projížďky po savaně.

Manažer rezervace Colin Patrick, říká, že nevěřil vlastním uším, když mu James Ndlolvu řekl, že má v úmyslu jezdit na tehdy dvanáctiletém nosorožci.

"Myslel jsem si, že ho Dennis zabije. Je to divoký nosorožec, velmi nebezpečné zvíře, velmi dominantní a velmi silný. James na něm už ale jezdí čtyři nebo pět let a teď ho dokonce už i řídí tím, že se naklání napravo nebo nalevo," přiznal Patrick.

Manažer rezervace však dodal také, že Dennis je někdy opravdu postrach. "Často se nám vloupe do budovy správy rezervace a ničí to tu. Svým rohem se také rád pouští do aut a budov. Pohled na to je naprosto neuvěřitelný," dodal Colin Patrick.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám