Hlavní obsah

Muž roku 2009 sedm hodin bojoval o život, je stále ochrnutý

– Praha/Hradec králové
Novinky, Gabriela Wolfová

Muž roku 2009 Martin Zach (23) se v sobotu zranil při skocích na lyžích do rybníka ve Vrchlabí. S podezřením na ochrnutí ho vrtulník transportoval do nemocnice, kde podstoupil náročnou sedmihodinovou operaci. Selhávaly mu základní životní funkce. V neděli se probral a začal komunikovat. Bohužel má ochrnuté dolní končetiny.

Článek

"Operovali mu míchu a páteř celých sedm hodin. Operace skončila ve dvě hodiny ráno. V noci mu selhávaly i základní životní funkce. Z nejhoršího je ale venku. Jeho stav už není kritický, ale zůstává velmi vážný," řekl Novinkám organizátor Muže roku David Novotný, který je v kontaktu s rodiči Martina Zacha. 

"Jsou na tom psychicky velmi špatně. Jsou u Martina v nemocnici, já sám se tam chystám zítra. Strašně mu držím palce. Je to neskutečně hodnej a skromnej kluk. Modlím se za něj," doufá ve zlepšení  Novotný. 

Martin je sice z nejhoršího venku, ale stále mu hrozí ochrnutí dolních končetin. "Prognóza je velmi špatná," řekl Novotný.  Martin Zach se před hodinou probral a dokonce i komunikoval. "Řekl tři slova, pak mu lékaři hned dali prášky na spaní," dodal Novotný.

Martin Zach se v sobotu nechal vyhecovat a soutěžil ve skocích na lyžích do rybníka Kačáku ve Vrchlabí. Netrefil se ovšem do bójemi vyznačené hluboké tůně a dopadl na mělčinu. "Hlavou se doslova zapíchl do bahna," vypověděli svědci nehody.

Případem se zabývá i policie. "Událost se stala po skončení závodů a Zachův skok nebyl jejich součástí," řekl ČTK operační důstojník hradecké krajské policie. Policie podle něj prověřuje, zda by někdo mohl být za Zachovo zranění trestně zodpovědný.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž roku 2009 se brání: Nejsem homosexuál

Mužem roku 2009 se stal v noci z pátku na sobotu modrooký nezadaný student Martin Zach (24). Odmítá spekulace, že je na kluky a zároveň přiznal, že v koupelně...

Výběr článků

Načítám