Hlavní obsah

VIDEO: Rajský Armagedon pohltil ulice španělského města

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buňol

Desetitisíce lidí se ve středu ve španělském Buňolu vyzbrojily tunami rajčat, která nemilosrdně metaly jeden po druhém. Přátelská rajčatová bitva La Tomatina se ve městě u španělské Valencie koná 64 let každou poslední středu v srpnu na počest patrona městečka svatého Ludvíka.

Foto: Reuters

Rajčatové šílenství pohltilo v Buňolu tisíce lidí.

Článek

Rajčatové metané se podle radnice východošpanělského města zúčastnilo 40 000 lidí, někteří přicestovali z Japonska nebo Austrálie. Takřka hodinová bitva se rozpoutala v 11:00. Ulice valencijského města při ní pokryly koberce rajského protlaku ze 100 tun zralých rajčat. Nikdo nebyl zraněn, pouze několik účastníků dostalo úžeh.

Foto: Reuters

Rajčatové šílenství pohltilo v Buňolu tisíce lidí.

Po bitvě se místní obyvatelé a městská služba pustili do úklidu řádně znečištěné obce. Účastníci, většinou vysvlečení do půli těla, se vydali k blízké řece, aby se v ní opláchli. Někteří využili sprchy umístěné v Buňolu právě pro dnešní příležitost.

Foto: Reuters

Rajčata ve vzduchu, na zemi, na šatech, na kůži, ve vlasech, v očích...

La Tomatina, která patří k tradičním španělským lidovým svátkům, prý začala v roce 1945, kdy se několik přátel před kostelem San Pedro bavilo tím, že drancovali výklad zelináře a bombardovali se rajčaty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám