Hlavní obsah

Zemřela hvězda videoklipů kapely Lucie , David Koller zpíval na tryzně

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muzikantovi Davidovi Kollerovi (48) odešel blízký kamarád. Václav Veselý (†48), podnikatel, který si zahrál ve třech videoklipech kapely Lucie, zemřel na infarkt. Koller vedl na pohřbu smuteční řeč a zpíval i na tryzně.

Článek

Podnikatel Václav Veselý sponzoroval tři videoklipy Lucie. Ve všech si zároveň i zahrál. Byl velmi blízkým kamarádem Davida Kollera, který měl i nelehký úkol pronést na pohřbu smuteční řeč. Veselý zemřel minulý týden na infarkt.

"Poznal jsem Václava okolo roku 1976, když začal chodit s mojí spolužačkou z devítiletky Jitkou Stumperovou. Chodil jsem za nimi na kávu do Vysočan do drogerie nabrat optimismus v době, která nebyla vždy veselá. Optimismus, kterým Václav naopak vždycky přetékal," zavzpomínal na kamaráda Koller. 

"Potom jsme se dlouho neviděli, až mi krátce po revoluci zatelefonoval, že by chtěl kapele Lucie zaplatit videoklip. Dost nás to překvapilo, neboť jsem podobnou nabídku předtím ani potom nedostal. Václav měl jen jednu zábavnou podmínku, že v nich chce jakkoli hrát s tím, že není malých rolí," pronesl během smuteční řeči Koller.

Známý muzikant vedl nejen smuteční řeč, ale zároveň zpíval i na tryzně na Smíchovské pláži, kde se smrt Veselého pořádně zapíjela. Na plátně se promítaly videoklipy, které Václav sponzoroval a ve kterých zároveń i hrál.

David Koller s Lenkou Dusilovou poté zazpívali několik písní kapely Lucie, které Václav miloval. Nechyběl známý hit Sen.. "Václave, budeš mi moc chybět," dodal se slzami v očích Koller.

Reklama

Související témata:

Související články

Chinaski vyráží na turné s Davidem Kollerem

Po červencovém tragickém úmrtí bubeníka Pavla Grohmana se kapela Chinaski vrátí na koncertní pódia. Space Tour 2008 zahajují Chinaski vystoupením v Eurocentru...

David Koller 9. září znovu otevře Rock Café

David Koller se svou skupinou Band bude hvězdou slavnostního programu k znovuotevření hudebního sálu pražského Rock Café, které se uskuteční 9. září. Dále se...

Výběr článků

Načítám