Hlavní obsah

Ve Francii přišli s nízkokalorickým vínem, které má nižší obsah alkoholu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzské ministerstvo zdravotnictví oficiálně odsouhlasilo udělení licence pro nová vína Claude Vialadeové a umístění jeho produktů do prodeje. Jde o vína Languedoc a nesou etiketu "So' Light", jelikož mají jen devět procent alkoholu, oproti jiným vínům, která mají obyčejně nad 12 procent.

Článek

Víno je výjimečné také v tom, že obsahuje o 30 procent méně cukru než tradiční vína.

"Je to něco jako light jogurt, je to skoro bez cukru a přesto to respektuje tradiční kvalitu produkce vína. Sklenička o objemu jednoho decilitru má jen 60 kalorií, což je opravdu hodně málo," uvedla Vialadeová.

Nový produkt vinařky se zaměřuje na zákazníky, které zajímá zdravý život a jejich životním cílem je snaha udržet se ve formě.

"Chtějí sledovat svou váhu a zároveň nechtějí získávat trestné body pokud pijí alkohol. Chceme oslovit milovníky vína, kteří si chtějí dát sklenku vína k dobrému jídlu, ale zároveň do svého těla nechtějí dostat větší množství alkoholu," dodala vinařka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám