Hlavní obsah

Náměsíčný Rumun přežil pád ze 17 metrů jen se zlomenou nohou

Novinky, Jakub Kynčl
Arad

Dvaatřicetiletý Rumun Marius Purcariu trpí od dětství náměsíčností. Před několika dny mu však tato indispozice málem zajistila úmrtní list. Pouze shodou pozitivních okolností náměsíčný Rumun přežil pád ze 17 metrů pouze se dvěma zlomeninami.

Foto: Profimedia.cz

Podle lékařů muž spal během svého výletu k oknu i při samotném pádu. Ilustrační foto

Článek

Pád z pátého nadzemního podlaží skončil pro náměsíčného Mariuse Purcaria z města Arad velmi šťastně. Let z jeho ložnice dlouhý téměř 17 metrů totiž mohl snadno skončit tragicky. Mladého muže zachránilo zřejmě zejména to, že nedopadl přímo na beton, nýbrž přistál zabalený do záclon na kapotu auta zaparkovaného pod pokojem, ze kterého vypadl.

Purcariu řekl doktorům, že si nepamatuje, jak na auto spadl. "Pamatuji si jen, jak jsem vypínal televizi a okolo druhé hodiny ráno šel spát. Pak jsem slyšel jen nějaký hluk a jak mě žena volá jménem. Měl jsem asi pořádné štěstí, řekl bych," uvedl s úsměvem mladý Rumun.

Ošetřující lékaři konstatovali, že došlo k malému zázraku. Muž totiž hrůzostrašný pád odnesl pouze frakturou nohy a zlomeným žebrem. Mají navíc za to, že skutečnost, že během samotného pádu spal, mu mohla zachránit život. Tělo bylo totiž během letu zcela uvolněné. Pokud by se probudil, dopadl by zřejmě ve zcela nepřirozené poloze a pravděpodobně by se zabil, míní lékaři.

Reklama

Výběr článků

Načítám