Hlavní obsah

Hercule Poirot opět v akci - v Británii vydají jeho dosud neznámý příběh

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ve Velké Británii bude zveřejněn nový příběh detektiva Hercula Poirota zvaný Zajmutí Kerbera, který byl v roce 2005 objeven v poznámkových blocích Agathy Christie v jejím letním domě. Nonšalance slavného detektiva tak ožije po 34 letech, před kterými vyšel jeho poslední příběh. O rok později, tedy v roce 1976, Agatha Christie zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Spisovatelka Agatha Christie při psaní jedné ze svých povídek.

Článek

Archivy Agathy Christie vypustily zřejmě úplně poslední perlu. Příběh Hercula Poirota nazvaný Zajmutí Kerbera (The Capture Of Cerberus) vyjde v nejbližší době v tamějších knihkupectvích. Práce byla doslova slepena dohromady ze 60 let starých poznámek objevených v letním domě spisovatelky v hrabství Devon. Informoval o tom deník Daily Mail.

Známá spisovatelka krátkých příběhů a povídek zřejmě nikdy neplánovala tento příběh zveřejnit. Pochází z několika jejích rukopisů, které začaly vznikat už někdy v období třicátých let dvacátého století.

Zápisky čekaly na objevení desítky let

Poznámky ležely v zapomnění desítky let a zapadávaly prachem v kartonové krabici. Velký fanoušek známé spisovatelky a sám také spisovatel John Curran strávil čtyři roky od nálezu kompilováním příběhu ze zápisků, které byly v domě objeveny.

Práce, která je zcela odlišná od krátké povídky stejného názvu zveřejněné v roce 1947, se odvíjí okolo nacistického diktátora. John Curran ji v domě Agathy Christie objevil v roce 2005, kdy byl pozván, aby si prohlédl několik svazků listin, které v jejím letním domě v Greenway čekaly na objevení.

Reklama

Výběr článků

Načítám