Hlavní obsah

Kdyby na Zemi ožily zombie, vyhladily by civilizaci, tvrdí studie

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Krásným příkladem toho, že ani vědecké bádání nemusí být vždycky suchopárné, je studie studentů a jednoho profesora z univerzity v kanadské Ottawě, kteří se rozhodli zkoumat, co by se stalo, kdyby se probudili nemrtví zpět k životu. Vzápětí však hned dodávají, že se baví samozřejmě zcela spekulativně, jelikož taková stvoření neexistují.

Článek

Být studentem vědeckého oboru na ottawské univerzitě může být někdy docela zábava. Celá studie totiž vznikala tak, že se skupina posluchačů s profesorem matematiky scházela po dobu několika dní v promítací místnosti a dívala se na klasické hororové snímky se zombie tématikou.

Po zhlédnutí velkého množství hororových snímků začali dávat dohromady modely chování osob v takové situaci a kalkulovali s útoky zombie na zdravé lidi podobně jako s tradiční pandemií jiné nemoci.

Závěr práce nesoucí název "When Zombies Attack!: Mathematical Modelling of an Outbreak of Zombie Infection" (Když zombie útočí! Matematický model propuknutí zombie infekce) byl zcela jednoznačný - lidstvo by vyhynulo během poměrně krátké doby.

:. Trailer k amatérskému zombie filmu Colin. I do této oblasti zombie snímky pronikají. Výdaje za natáčení byly v přepočtu jen 1400 korun.

Studie přinesla však aspoň jednu reálně využitelnou informaci, deset nejlepších zombie hororů či komedií podle názoru zúčastněných vědců.

10 nejlepších zombie filmů všech dob (podle vědců univerzity v Ottawě)
Bílá Zombie (White Zombie)(1932)
Noc oživlých mrtvol (Night of the Living Dead)(1968)
Úsvit mrtvých (Dawn of the Dead)(1978)
Smrtelné zlo 2 (Evil Dead II)(1987)
Živí mrtví (Braindead)(1992)
Armáda Temnot (Army of Darkness)(1992)
Dellamorte Dellamore(1994)
Bio Zombie(1998)
28 dní poté (28 Days Later)(2002)
Soumrak mrtvých (Shaun of the Dead)(2004)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám