Hlavní obsah

V Indii budou používat proti demonstrantům bomby z chilli papriček

Novinky, Jakub Kynčl
Dillí

Nejpálivější chilli papričky na světě Bhut Jolokia by mohly být používány indickými bezpečnostními jednotkami jako munice ve speciálních granátech. Využívaly by je zejména při potlačování různých nepokojů a výtržností.

Článek

Výzkumný ústav indického ministerstva obrany dokončil testování nových ručních granátů, které nesou jako účinnou složku výtažek z ďábelských chilli papriček Bhut Jolokia. Ty účinkují okamžitě a nemilosrdně tak, že nejdříve zasáhnou dýchací trakt útočníka a způsobí mu respirační problémy. Navíc mají stejné účinky jako slzný plyn. Zasažený člověk tak začne okamžitě slzet a bude ho extrémně pálit pokožka.

"Granáty vydávají tak neuvěřitelně palčivý dým, že to přiměje opravdu každého vylézt z úkrytu. Válečné a bojové scénáře se mění. Dnešní nejaktuálnější záležitostí je zasahování proti členům nejrůznějších mafií, překupníkům či ojedinělým teroristům. Právě pro tyto skupiny jsme hledali zbraň, jejíž zásah by nebyl smrtelný, avšak jejíž účinek by byl stoprocentní," uvedl šéf výzkumného ústavu R.B. Srivastava.

Papričky Bhut Jolokia si vysloužily v Guinnessově knize rekordů titul nejpálivějších papriček na světě. Pro normálního Čecha jsou zcela nepoživatelné, pálí totiž zhruba 200krát více, než už tak velmi pálivé papričky Jalapeño.

Reklama

Výběr článků

Načítám