Hlavní obsah

Turisté chtěli do australského Sydney, omylem skončili v Kanadě

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney/Sydney

Jednasedmdesátiletý Holanďan Joannes Rutten se svým patnáctiletým vnukem Nickem měli namířeno k protinožcům. Jenže zřejmě vlivem nedostatku cestovatelských zkušeností mladšího a nepozorností staršího z nich, se dostali na palubu letadla mířícího do Kanady místo do Austrálie. Na letence přitom přesto stálo Sydney.

Článek

Nečekaným cílem dlouhé cesty se dvěma Holanďanům stalo Sydney v Novém Skotsku v Kanadě. Namířeno přitom měli do měst Wollongong and Tallong jižně od australského Sydney, kde žije část jejich rodiny. Informoval o tom tamější deník Illawarra Mercury.

Když se dvojice vznesla v sobotu z amsterdamského letiště letounem Air Canada, netušila ještě, že skončí více než 17 000 kilometrů od svého zamýšleného cíle. Aerolinky Air Canada zařídily popletům aspoň ubytování v bývalém těžebním městě, aby měli čas shánět letenky do australského Sydney.

Na australskou půdu nakonec vkročila povedená dvojka až ve středu. Příbuzní, kteří tam na ně čekali, se zmínili o tom, že pro 15letého hocha to bylo pořádné dobrodružství. Jeho dědeček však prý dorazil do Austrálie zcela vyčerpán.

Není to však poprvé, co si někdo zaměnil kanadské a australské Sydney. V roce 2002 udělali tutéž chybu britští turisté Raeoul Sebastian a Emma Nunnová z Londýna. Ti se ale nakonec rozhodli svou dovolenou skutečně strávit v Kanadě. Stejně tak se rozhodla i Monique Rozanes Torres Aguerová z Argentiny, poté, co se na nesprávném cílovém letišti spřátelila s jednou ženou.

Reklama

Výběr článků

Načítám