Hlavní obsah

Třetím nejlepším barmanem na světě je dívka z Valašska

Právo, Pavel Karban
Berlín

Nebývalý úspěch zaznamenala Česká republika v podání osmadvacetileté Šárky Janové z Frenštátu pod Radhoštěm na světovém šampionátu v míchání koktejlů v německém Berlíně. Její bronzový drink The Wall porazili v úterý večer jen nápoje konkurentů ze Slovinska a Slovenska.

Článek

„Stěnu“ namíchala usměvavá dívka z Valašska z absolut vodky, likéru charleston follies, mangového sirupu, čerstvé limetkové šťávy a broskvového juicu. Jako ozdobu použila mango, kumquat a jahodu. „Vymýšlela jsem ho asi měsíc a týden jsem to trénovala,“ přiznala Janová, která je vedoucí učitelkou odborného výcviku na Střední škole hotelnictví a gastronomie ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Na mistrovství, kde se představilo více než 800 barmanů z takřka šedesáti zemí světa, se dostala jako úřadující mistr České republiky. „Úspěchem bylo už to, že jsem se probojovala do třináctičlenného finále, kde byly jen dvě ženy. Já a jedna Japonka,“ prozradila Janová s tím, že první oslavu nečekaného úspěchu absolvovala hned v Německu. „Ale jak dojedu domů za rodiči a přáteli, tak to oslavím znovu. A pořádně,“ slíbila studentka pedagogické fakulty.

Původně chtěla svůj drink pojmenovat Berlínská zeď. „Ale pak jsem si řekla, že tohle by už nemuselo projít,“ pousmála se a dodala, že spojení manga s broskví je její parketa, proto ho dala i do bronzového nápoje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám