Hlavní obsah

Nejdražší kolo světa je vyrobeno ze 24karátového zlata

Londýn

Luxus nehledí na ekonomické krize a skupina miliardářů se nikterak kriticky netenčí. Kdo jiný než člověk zcela za vodou by si také mohl koupit kolo od společnosti Aurumania vyrobené z 24karátového zlata a poseté 600 krystaly Swarovski. Cena je pro miliardáře zanedbatelná, 1,7 miliónu korun.

Článek

Nejedná se o žádný luxusní šperk, ale funkční bicykl. Ovšem může o sobě tvrdit, že rozhodně nespadl z nějaké pásové výroby a navíc může částečně nést označení Swarovski. Značku tohoto klenotníka totiž mají stovky jeho kamenů. Najít člověka, který by na tomto skvostu však doopravdy vyjel do ulic, je však těžké.

Ručně tvarované kožené sedátko od tradičního výrobce Brooks přitom poskytuje potěchu oku s nostalgií starých časů. I rukojeti řidítek patří mezi luxusní kožedělné výrobky, jsou ručně šity z čokoládově hnědé usně.

Kolo je ze Švédska

Kolo vyrobila švédská společnost Aurumania, která Crystal Edition připravila jen v deseti unikátních kopiích pro celý svět. První bicykl této série si koupil jistý muž z Londýna, jenž si jej vystavil v hale jako artefakt.

„Je to nejluxusnější a nejdražší kolo na světě. Limitovaná série představuje hojnost rozkoše a je jednou z těch, které jsou určeny jen vyvoleným,“ tvrdí Bo Franch, šéf společnosti Aurumania.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám