Hlavní obsah

Žena zaplatila za letenku pro svého psa přes půl miliónu korun

Novinky, Jakub Kynčl
Paříž/Tel Aviv

Lásce se meze nekladou, a to ani mezi člověkem a psem. Šedesátiletá Izraelka, která se pro média označila jako Rivkah (Rebecca), zaplatila za letenku pro svého německého boxera 32 000 liber, tedy zhruba 579 000 korun. Pes se tak proletěl business třídou v luxusu spolu se svou paničkou.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

O boxera Orčuka je postaráno dobře. Ilustrační foto

Článek

Let z Paříže do izraelského Tel Avivu měl v business třídě neobvyklého pasažéra, psa Orčuka. Jeho panička neváhala zaplatit horentní sumu za to, aby aerolinky El Al dopravily jejího čtyřnohého miláčka do cílové destinace po jejím boku. Neváhala a zaplatila cestu i veterináři, který hlídal, aby byl Orčuk během více než čtyři hodiny dlouhého letu v pořádku.

Aerolinky El Al musely dokonce odstranit několik sedaček, aby udělaly místo pro Orčukovu klec.

"Ani na vteřinu jsem nepřemýšlela nad tím, že bych nechala Ora, mého malého Orčuka, letěl v zavazadlovém prostoru osamoceného. Záleželo mi na tom, aby mé děťátko cestovalo vedle mě a já se o něj tak mohla postarat. Je to mé dítě, nikoliv jen pes," uvedla majitelka psa, kterého prý vychovává už přes osm let.

Cena ženu nezajímala

O ceně za přepravu psa prý žena vůbec nediskutovala a aerolinkám El Al okamžitě sumu převyšující půl miliónu korun zaplatila.

Zástupce aerolinek El Al pouze uvedl, že podobný požadavek eviduje letecká společnost poprvé. "Poté, co nám žena popsala svůj speciální vztah k psovi a vyjádřila ochotu zaplatit extra poplatek za to, že mohl letět s ní, souhlasili jsme," dodal ke kurióznímu případu mluvčí aerolinek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám