Hlavní obsah

Nastal nejmagičtější moment století: 12:34:56 07/08/09

– Praha/Londýn • Aktualizováno
Novinky, Jakub Kynčl

Těžko najdete v tomto století zajímavější datum než to, které se na čas měřících přístrojích objevilo v pátek ve 12 hodin 34 minut a 56 sekund dne 7. srpna 2009. Několika magických dat jsme si užili už v předchozích letech, vzpomeňme na moment zapisovaný jako 02:02:02 02/02/2002. Nyní se však čísla seřadila do "čisté postupky" a jsou i tací, kteří tento okamžik slaví vstupem do manželského svazku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

K takovému úkazu dochází jednou za 100 let a někteří to shledávají značně děsivým. Během pátku, kdy asi většina lidí obědvala, totiž byl na hodinkách čas 12:34:56 a na datumovce byly číslice 07. 08. 09. Podobná magická data byla vždy zdrojem obav z morových ran či příchodu samotného Satana. Nemyslí si to však všichni.

Angličané Katie Barfootová (26) a Troy Peters (27) z Peterborough byli oddáni přesně v tento okamžik. Původně to nebyl ani záměr. Nastávající novomanželka vybrala datum pouze proto, aby si ho její milovaný pamatoval a nezapomínal na něj. Neuvažovala však nad tím, že se neseřadí pouze datum, ale i čas.

Polibek v pravou chvíli

"Když jsme zamlouvali termín svatby, zvažovali jsme, že to musí být o letních prázdninách, abychom mohli vzít děti s sebou na líbánky. Dále jsem chtěla, aby Troy nezapomínal na naše výročí a lehce zapamatovatelné datum tomu mělo pomoci," informovala Britka.

"Původně to bylo domluvené přesně na 12:30 a teprve nedávno nám začaly chodit textové zprávy, zda máme svatbu přesně i v magický čas 12:34:56, tak jsme si to dozařídili tak, abychom si v tuto chvíli vyměnili první manželský polibek," dodala Katie Barfootová.

Na Facebooku vznikly skupiny fandící magickému datu

Magického data si všimli i uživatelé sociální sítě Facebook, kde vzniklo nejméně 12 skupin fandících tomuto datu. Každá z nich má většinou několik desítek členů. Ve většině z nich se lidé radují, že jsou součástí historie a že měli štěstí onu chvíli zažít. Část z nich se navíc mylně domnívá, že tato chvíle nadejde jen jednou za tisíc let.

Někteří lidé jako například Stuart Robertson sýčkovali, že v daný moment začnou letadla padat z oblohy a budou se dít další katastrofy. Nepřemýšlel asi nad tím, že přesně před 100 lety se také nic výjimečného nestalo.

Blíží se další magické datum

Pokud se ptáte, jaké další magické datum nás ještě letos čeká, tak pro vás jedno skutečně máme. Nadejde devátého září 2009 v čase devět hodin, devět minut, devět sekund.

Anketa

Připisujete "magickým" datům nějaký význam?
Ano
11,8 %
Ne
88,2 %
Celkem hlasovalo 31002 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám