Hlavní obsah

Absolventka zažalovala v USA univerzitu za to, že nemůže sehnat práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Američanka Trina Thompsonová zažalovala vysokou školu, kde získala bakalářský titul, za to, že nemůže sehnat práci. Sedmadvacetiletá Newyorčanka podle agentury AP požaduje po Monroeově univerzitě (Monroe College) 70 000 dolarů (asi 1,26 miliónu korun), které zaplatila na školném.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Thompsonová tvrdí, že od získání titulu v oboru informačních technologií v dubnu nemůže získat dobře placené zaměstnání. Univerzitní oddělení pro rozvoj kariéry jí podle ní neposkytlo takové tipy a rady pro kariéru, která slibovalo.

"Nesnažili se mi dostatečně pomoci," stěžuje se bývalá studentka. Její matka Carol k tomu dodává, že její dceru celá situace velmi trápí, protože vsadila vše na univerzitní vzdělání a teď má akorát dluhy.

Mluvčí školy sídlící ve čtvrti Bronx Gary Axelbank je ale přesvědčen, že žaloba Thompsonové je zcela neopodstatněná. Monroeova univerzita prý pomáhá s hledáním zaměstnání každému absolventovi.

"Univerzita se může pochlubit skvělou podporou rozvoje kariéry, kterou poskytujeme každému našemu studentovi, a tento případ si nezaslouží další rozebírání," poznamenal Axelbank.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám