Hlavní obsah

Tempo své mladší manželky nestíháš, varují po kolapsu Sarkozyho přátelé

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Zdravotní stav francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho po pondělním propuštění z vojenské nemocnice Val-de-Grace nedá spát jeho nejlepším přátelům. Jedni tvrdí, že by měl přestat zkoušet omládnout přísným tréninkovým režimem. Druzí jeho vizáž velmi kriticky hodnotí a přirovnávají jej k vyřízenému cyklistovi Tour de France.

Foto: Reuters

Snímek Nicolase Sarkozyho pořízený těsně po jeho běhání v newyorském Centrálním parku.

Článek

Čtyřiapadesátiletý Nicolas Sarkozy byl v pondělí 27. července propuštěn z pařížské vojenské nemocnice Val-de-Grace, kde byl hospitalizován přes noc. Kardiologická vyšetření potvrdila jako příčinu kolapsu neurovegetativní dystonii způsobenou podrážděním takzvaného bloudivého nervu. Následkem toho nastává zpomalení srdečního rytmu, jež může vyvolat závratě a může vést až k bezvědomí.

Elyssejský palác: Omdlel kvůli srdečnímu selhání

Když byl v pondělí ráno propuštěn, jeho výraz ve tváři byl klidný, Sarkozy se usmíval a tvrdil, že se cítí skvěle. Jeho manželka Carla poděkovala ošetřujícímu personálu: "Děkujeme, byli jste všichni skvělí."  

FOTO: ČTK/AP

Oficiální stanovisko z Elyssejského paláce o Sarkozyho zdravotním stavu zní: "Prezidentova kondice utrpěla především velkými horky, jež panovala, a přepracováním. Nyní bude pár dní odpočívat, aby se vyloučilo další srdeční selhání."

Mluvčí Sarkozyho strany UMP (Svaz pro lidové hnutí) Frédéric Lefebvre stručně oznámil, že se "jednalo o srdeční poruchu".

Přátelé: Chtěl se fyzicky vyrovnat své manželce  

Avšak přátelé francouzského prezidenta nesouhlasí s těmito stručnými vyjádřeními a jdou ve svých názorech ještě dál. Tvrdí, že další příčinou kolapsu byla drastická dieta s velkým omezením jídla, vyloučením čokolády, sýru a pudinku. Tím se chtěl fyzicky vyrovnat své o 13 let mladší manželce, zpěvačce a bývalé modelce Carle Bruniové.

Sarkozyho blízký kamarád Patrick Balkany řekl: "Měl by na sebe být opatrnější, přestat tolik pracovat a hlavně začít více a kvalitně jíst. Nicolas sice říká, že ve svých 54 letech cvičí a jí tak akorát, ale můj názor je, že vypadá velmi ztrhaně. Vypadá spíš jako vyřízený cyklista Tour de France než francouzský prezident v nejlepších letech."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám