Hlavní obsah

Další podezřelý lékař ve vyšetřování smrti Michaela Jacksona

LOS ANGELES

Policie podezřívá dalšího lékaře v souvislosti se smrtí krále popu Michaela Jacksona. Novým podezřelým je známý dermatolog Arnold Klein, prvním podezřelým byl Conarad Murray. Veškeré Kleinovy lékařské záznamy a další dokumenty byly zabaveny a budou součástí vyšetřování. Lékař je podezřelý z toho, že podával Jacksonovi velká množství léku Demerol (lék tišící bolesti), a učinil ho tak závislým.

Foto: Profimedia.cz

Michael Jackson

Článek

Vyšetřovatelé zaútočili na Murraye ve středu a teď prohledali i Kleinovu ordinaci poté, co o to požádala Michaelova matka Katherine, která u výpovědi podala proti dermatologovi svědectví.

Dokumenty zabavené Kleinovi už v pondělí dokazují, že lékař Jacksonovi podával obrovské množství léku Demerolu a že jednou ho dokonce předávkoval čtyřnásobkem denního maxima. Mělo k tomu dojít v roce 1993.

„Neměl jsem ani ponětí, že Michael dostával tohle bláznivé množství Demerolu,“ uvedl Michaelův plastický lékař Steven Hoefflin. „Mám pocit, že doktor Klein mu dával příliš velké dávky, aby získal peníze. Podal jsem žalobu na doktora Kleina pro podvod. Podle mého názoru učinil mého pacienta závislým na Demerolu,“ dodal Hoefflin ve své výpovědi.

A podle plastického chirurga může vyšetřování postihnout mnohem více profesionálních mediků. „Dalších osm lidí by mohlo v souvislosti s tímto přijít o své licence, kdyby se potvrdilo, že předepisovali léky nepatřičně,“ tvrdí Hoefflin.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám