Hlavní obsah

Tenista Roger Federer je dvojnásobným otcem

– Ženeva

Tenista Roger Federer je otcem dvojčat. Informoval o tom v pátek na svém webu. Jeho manželka Mirka ve čtvrtek večer ve Švýcarsku porodila dvě holčičky.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer se svou partnerkou Mirkou Vavrinecovou

Článek

"Mám skvělou zprávu, o kterou se s vámi chci podělit. Já a Mirka jsme hrdými rodiči dvojčátek. Je to nejlepší den mého života," prohlásil sedmadvacetiletý Federer, který se s manželkou dohodl na tom, že děvčata pojmenují Charlene Riva a Myla Rose.

"Mirka, Myla i Charlene jsou zdravé a daří se jim velmi dobře," doplnil. Jednatřicetiletá bývalá profesionální tenistka slovenského původu Miroslava Vavrinecová se s nejúspěšnějším tenistou historie seznámila na olympijských hrách v Sydney v roce 2000 a jeho manželkou je od letošního dubna.

Původní datum porodu se odhadovalo na začátek srpna. Pro oba jde o první potomky. Federer se své manželce naplno věnuje od začátku července, kdy ve Wimbledonu vybojoval rekordní 15. grandslamový titul, a pokořil tak dosavadní rekord Peta Samprase.

Od té doby se žádných turnajů nezúčastnil a zatím není jisté, kdy se na kurty vrátí. "Nyní je na řadě Mirka, teď je mojí prioritou ona a dítě, které čekáme," uvedl po wimbledonském vítězství Federer, který by však neměl vynechat US Open, které začíná 31. srpna. Předtím by mohl startovat i na turnaji série Masters v Montrealu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám