Hlavní obsah

Japonci se ochladili uprostřed léta ledovým bowlingem

– Tokio
Reuters, Novinky, Petra Konečná

Japonci si parné letní dny zpříjemnili pět metrů dlouhou ledovou bowlingovou dráhou. Tu společně s ledovými kuželkami a koulemi uprostřed Tokia nechala vyrobit Japonská asociace vlastníků bowlingu. Celá akce měla pomoci opět zpopularizovat u Japonců dříve oblíbený sport.

Článek

Počet bowlingových drah na území Japonska je čtyřikrát menší než v nejslavnější éře tohoto sportu, která vrcholila především v 70. letech minulého století. Je otázkou, zda kuželkárny znovu ožijí. Autoři ledové akce vytvořili jen 10 koulí a 15 kuželek.  A trvanlivost všech částí byla omezená.

Kvůli materiálu, z kterého jej tvůrci udělali, figurky nedržely svůj tvar, tak jak by měly. A často spadly ještě dříve, než se jich koule dotkla. Rovněž samotné házení dalo hráčům daleko více zabrat než za normálních okolností.

„Musím říci, že skutečný bowling je mnohem jednodušší,“ vysvětlil 39letý profesionální hráč bowlingu Jošikasu Nišijani.

Na tvářích kolemjdoucích, pozorujících i těch, kteří se do hry sami zapojili však organizátoři mohli spatřit úsměvy. Každý od studentů až po úředníky se zastavoval, aby si nezvyklé letní lední zpříjemnění vyzkoušel.

„Byla jsem opravdu nadšená, že jsem shodila několik kuželek,“ uvedla šestiletá Risa Macumoto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám