Hlavní obsah

Muži se bojí žádat o ruku skoro stejně jako plavat se žraloky

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomyšlení na žádání o ruku jejich milé je pro muže skoro stejně děsivá představa jako plavání se žraloky. Aspoň podle ankety, kterou nyní dělali ve Velké Británii. Zajímavé také je, že čtyři z pěti mužů se děsí momentu žádání o ruku natolik, že by se raději oprostili od tradicí a byli o ruku požádáni sami.

Foto: Profimedia.cz

Žádost o ruku může být krásným momentem, většina mužů se ho ale obává.

Článek

Když měli tázaní seřadit činnosti, kterých se nejvíce bojí, 28 procent z nich za nejhorší činnost označilo plavání se žraloky a celých 23 procent pak moment žádání o ruku. Moment vyřčení otázky "Vezmeš si mě?" je pro muže strašidelnější, než vyskakování z letadla, pracovní pohovor či obléknutí si dresu týmu soupeře v domácím kotli.

Zajímavou studii uspořádala síť kin Vue, aby tak oslavila premiéru snímku Návrh (The Proposal) se Sandrou Bullockovou a Ryanem Reynoldsem.

Sedm z deseti žen sní o svatbě

"Je opravdu zajímavé vidět, že žádání o ruku je pro muže skoro tak děsivé jako plavání se žraloky. V reálném životě však můžeme vidět ženy, které vezmou tuto záležitost do svých rukou," uvedl Mark de Quervain z Vue Cinemas.

Podle studie dále sedm z deseti žen doufá, že se jednoho dne vdají, a 56 procentům žen se líbí představa, že by svého přítele požádaly o ruku samy.

Reklama

Výběr článků

Načítám