Hlavní obsah

Záběry Jacksona s hořícími vlasy po 25 letech zveřejnil americký časopis

Americký časopis Us Weekly zveřejnil na svých stránkách video, které prý vůbec poprvé ukazuje nehodu z roku 1984, při níž se zpěvákovi Michaelu Jacksonovi vzňaly vlasy během natáčení reklamy na Pepsi. Jackson při nehodě, způsobené chybou pyrotechniky, utrpěl vážné popáleniny.

Článek

Fotografie zachycující incident byly k vidění již dříve. Nově zveřejněné video, ale zachycuje moment, kdy se zpěvákovi vznítily vlasy a jeho hlavu zachvátily plameny.

"Král popu" si zpočátku neuvědomil, že jeho vlasy hoří. Na záznamu ještě tancuje, i když má již na hlavě plameny. Po chvíli k němu přiskočí pomocníci, kteří se snaží oheň uhasit. Když se Jackson vynoří ze skupiny lidí, kteří mu chtěli pomoci, je vidět hlava z velké části zbavená vlasů.

Nehoda, které přihlížely tisíce šokovaných fanoušků v losangeleské sportovní hale Shrine Auditorium, se udála na vrcholu Jacksonovy slávy, asi rok poté, co vydal své nejprodávanější album Thriller. Zpěvák se po ní podrobil několika operacím, při nichž mu byly voperovány kožní štěpy. Bolest způsobená popálením ale zpěváka i tak provázela po zbytek života, kdy užíval řadu utišujících prostředků, aby ji přehlušil.

Jackson: Blbost, prostě a jednoduše

Ve svém životopise Moonwalk Jackson popsal příčinu nehody jako "blbost, prostě a jednoduše". "... bomby explodovaly po obou stranách mé hlavy a jiskry zapálily mé vlasy. Tancoval jsem na rampě a točil se dokola, aniž bych věděl, že hořím. Náhle jsem cítil, jak mé ruce reflexivně směřují k hlavě, aby se pokusily plameny uhasit," vzpomínal v knize zpěvák, který před třemi týdny zemřel, když mu selhalo srdce.

Společnost Pepsi Jacksona za nehodu odškodnila částkou 1,5 miliónu dolarů, které zpěvák daroval popáleninovému centru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám