Hlavní obsah

Arabská rodina se soudí s džinem, který ji týrá

– Medína

Rodina z Medíny se soudí s duchem, kterého obviňuje, že po nich hází kameny a krade jim mobilní telefony. V Čechách by se řeklo, že je trápí zlomyslný šotek, Němci by zase tvrdili, že mají v domě poltergeista, arabská rodina mluví o džinovi. Ať to je cokoliv, rodina se kvůli zlomyslnému duchovi po patnácti letech soužení vystěhovala z domu.

Foto: Profimedia.cz

Džinové jsou v arabských zemích uznávaným druhem duchů. Ilustrační obrázek

Článek

Podle místního listu Al Watan, se případem dokonce začal zabývat místní soud. V islámské teologii jsou totiž džinové uznávaným druhem duchů, kteří mohou lidi trápit nebo jim pomáhat.

"Začali jsme slýchat divné zvuky," řekla hlava rodiny, která si nepřála být jmenována. "Nejdříve jsme to nebrali vážně, ale pak se začaly dít ještě divnější věci. Děti opravdu vyděsilo, když po nich duch začal házet kameny. Napřed na mě mluvil ženským hlasem, pak mužským. Říkal, že se musíme odstěhovat, jinak nás zničí," líčí muž vyhnaný z domu.

Místní soud nakonec vydal prohlášení, že se snaží pravdivost tvrzení ověřit. I přesto, že je to očividně dosti těžké. V muslimském světě jsou duchové součást mytologie, která je starší než islám. Obvykle se o nich říká, že jsou neviditelní, ale mohou na sebe vzít lidskou, nebo zvířecí podobu. Motivem jejich rejdů prý bývá pomsta nebo žárlivost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám