Hlavní obsah

Na Gottovy 70. narozeniny přijely stovky lidí

Praha
Aktualizováno

Více než 1000 lidí pozval zpěvák Karel Gott na pondělní oslavu svých sedmdesátých narozenin v pražském hotelu Ambassador na Václavském náměstí. Davem fanoušků a kolemjdoucích, který se před hotelem postupně vytvořil, se prodíraly hvězdy, z nichž některé patřily k mistrovým kolegům po generace, ale i kolegové o několik generací mladší.

Článek

"Co jsem na světě, tak Karel Gott zpívá, i pro moje děti a moje vnuky bude pořád Karel Gott. Je to taková česká jistota," řekl jeden z gratulantů, textař Michal Horáček. "Známe se padesát let a máme společné začátky, takže pro mě znamená hodně, jako kamarád i jako kolega," uvedl zpěvák Karel Štědrý. Podobná slova chvály pěla i zpěvačka Eva Pilarová, která s Gottem nazpívala slavný duet Je nebezpečné dotýkat se hvězd.

Mezi dalšími hosty, kteří přišli Gottovi poblahopřát, nechyběli Helena Vondráčková, Ilona Csáková, Petr Janda, Petr Kolář, režisér Jiří Adamec, hudebník Felix Slováček, Miss World Taťána Kuchařová nebo expremiér Stanislav Gross.

Dary, které příchozí Gottovi nesli, vypadaly vesměs velmi honosně, od "nejlepšího pití na světě" po stříbrné příbory. Jen herec Pavel Zedníček se svým typickým humorem novinářům prozradil, že v nenápadně vypadající tašce se skrývají "rohlíky a zelenina".

Dav zaujal turisty

Dav, který se před hotelem Ambassador vytvořil, se skládal jak z obdivovatelů, kteří se přišli na jubilanta podívat, tak z náhodných kolemjdoucích. Zaujal také mnoho turistů z různých koutů světa. Opravdové pozdvižení vyvolalo u skupinky mladších německých dívek zjištění, že zde slaví sedmdesátiny interpret v Německu velmi oblíbené písně o včelce Máje.

Na rozdíl od velkolepého červnového koncertu v pražské O2 areně šlo v Ambassadoru o neformální večírek. "Pro oslavence je důležité, aby se lidé mohli v klidu sejít, popovídat si a popřát," řekl jeden z organizátorů akce Zdeněk Kohák.

O hudební produkci, která návštěvníky čekala, se postarali Gottův dlouholetý spolupracovník Pavel Větrovec, Antonín Gondolán, Jitka Zelenková nebo cimbálovka Ladislava Pavluše a moderování narozeninového večera připadlo na sourozence Gondíkovi. Hosté se mohli těšit na třípatrový dort a přípitek šampaňským Moet Dom Perignon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám