Hlavní obsah

Michael Jackson podstoupil za dva roky 12 plastických operací

– Los Angelos

Přestože tomu nevěřili ani ti, kteří ho zbožňovali, tvrdil Michael Jackson stále, že podstoupil jen dvě plastické operace nosu. Chirurg Wallace Goodstein ale teď promluvil a přiznal, že popový král byl v ordinaci plastického chirurga téměř pořád. A jen během dvou let navštívil svého soukromého odborníka kvůli zákroku v obličeji dvanáctkrát.

Foto: Tobias Schwarz , Reuters

Michael Jackson

Článek

„Podstoupil mnohonásobnou operaci. Chodil v průměru každé dva měsíce. Bylo to až dvanáct zákroků během dvou let, v době, kdy jsem tam pracoval,“ uvedl Goodstein, jenž asistoval Jacksonovým operacím v devadesátých letech.

A chirurg z Los Angeles se také nezdráhá vyjmenovat, jaké zákroky zpěvák podstoupil: „Měl několikrát upravený nos, implantáty v tvářích a uměle vytvořený rozštěp brady. Také si nechal operovat oční víčka…Podstoupil spoustu nevhodných zákroků.“

Operace vyústily zhroucením nosní chrupavky

Všechno vyústilo zhroucením nosní chrupavky a téměř totálním kolapsem nosu. Dermatolog Arnold Klein pak problém řešil dlouhodobě: „Znovu jsem mu vytvořil nos použitím výplní. Používal jsem hyaluronovou kyselinu a fungovalo to dobře. Je to ale velmi obtížný zákrok. Musí se to udělat přesně, aby ten materiál pěkně plynul a bylo to dokonale jemné. Říkám vám, že jeho nos začal zase vypadat normálně.“

Vyjma plastických proměn obličeje Jackson také v průběhu let výrazně bledl. Za proměnou od hnědé k extrémně bílé pleti stojí porucha i bělící krémy. Podle dermatologa Kleina Jackson sice trpěl vážnou formou vitiliga – ztrátou pigmentu – zároveň ale užíval bělící přípravky, které zesvětlovaly ty části kůže, jež byly ještě tmavé.

„Jeho stav byl velmi špatný, protože začal být úplně skvrnitý po celém těle. Měl to na pokožce celého těla, ale nejvíc na obličeji a rukách, což se léčilo špatně. Lze použít jednu metodu, kdy se používají určité léky a ultrafialové záření, s jejichž pomocí bílé skvrny ztmavnou… jeho stav byl tak vážný, že ale bylo snazší použít jisté krémy, které vybělí tmavé skvrny, takže se zbavíte pigmentu zcela,“ tvrdí Klein s tím, že se Jackson vyběloval hydrokinonovými deriváty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám