Hlavní obsah

Mein Führer, Michael Jackson je mrtev, zní v recesistickém snímku

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parodování tak vážné věci, jako je smrt známého hudebníka, je něčím, čemu se úplně každý nezasměje. Když se dá ale dohromady s asi nejčastěji parodovanou filmovou scénou ze snímku Pád Třetí říše, vzniká už vskutku ďábelská kombinace. Neznámý Brit otitulkoval jednu z vrcholných scén válečného filmu anglicky tak, že zcela změnil význam scény a přiměl Hitlera rozčilovat se nad smrtí popové legendy.

Článek

Kdyby švýcarský herec Bruno Ganz, který ve snímku Pád Třetí říše ztvárnil vůdce nacistického Německa, tušil, kolik parodií na jeho královský výkon vznikne, asi by byl pořádně překvapený.

Recesistické anglické otitulkování scény, kdy Hitler nemůže uvěřit, že je Berlín ztracen a jeho nejlepší generálové obklíčeni či odříznuti, oplývá tak velkou dávkou suchého černého humoru, že se v něm nezapře britský rukopis.

Nezůstala nitka suchá

Autor si bral na paškál skoro vše - postupnou změnu barvy kůže popové legendy, jeho údajné pedofilní sklony, oblíbený seriál South Park a mnohé další.

Britský originál už na internetu zhlédlo více než milión lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám