Hlavní obsah

Lupiči vyloupli bankomat ze supermarketu bagrem

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez jakýchkoli jemných fines se o víkendu tříčlenná banda lupičů zmocnila bankomatu v severoirském Newtownbutleru. Použili bagr s velkým rypadlem, kterým rozbili střechu i zdi supermarketu. Bankomat naložili na bílou dodávku a než s lupem zmizeli, ukradený bagr zapálili. Vše zachytila kamera, ale policie si s příjezdem dala načas - měla zpoždění 12 hodin, asi oznámení nevěřila.

Článek

Majitel supermarketu Declan McCabe volal na policii v půl páté ráno, že lupiči kradou bankomat. Policie však přijela až po dvanácti hodinách. Její mluvčí tvrdil, že vyšetřování probíhá, ale strážci pořádku museli být opatrní vzhledem k aktivitám teroristů v oblasti.

Severní Irsko (Ulster) byl v nedávné minulosti dějištěm střetů proirských katolíků a probritských protestantů.

Nicméně  trojčlenou bandu v souvislosti s jiným případem v týdnu zadržela irská policie kvůli podobné loupeži bankomatu v irském okrese Monaghan. Výši lupu ukradeného, či zajištěného u lupičů ani britská, ani irská policie nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám