Hlavní obsah

Při bězích před býky v Pamploně byli zraněni čtyři lidé

Pamplona

Čtyři lidé byli v úterý zraněni při tradičním úprku před býky ve španělské Pamploně. Běhy s býky v křivolakých uličkách středověkého města na severu Španělska jsou součástí tradičních týdenních oslav místního patrona svatého Fermína.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tradiční běh býků v ulicích PamplonyVideo: Reuters

 
Článek

Mezi zraněnými jsou dva Španělé ve věku 21 a 31 let. Kromě nich byli s pohmožděninami a tržnými ranami převezeni do nemocnice také Skot a Američan, jejichž věk nebyl upřesněn. Býci při prvním úprku žádného z účastníků nenabrali na roh, uvádí AFP.

Běh s býky v hlavním městě španělské autonomní oblasti Navarra je jeden z nejoblíbenějších svátků nejen ve Španělsku. Přitahuje dobrodruhy a milovníky adrenalinových dobrodružství z celého světa, kteří se při běhu 825 metrů dlouhým koridorem snaží dostat co nejblíže býčím rohům. Úprk před býky se bude v Pamploně konat každý den ráno do 14. července, kdy oslavy končí.

Letos se prvního úprku před býky, takzvaného "encierro", zúčastnilo na 2000 lidí, tradičně oblečených v bílých kalhotách s červeným šátkem kolem krku. Běh trval 2,5 minuty, obvyklá doba je kolem tří minut.

Od roku 1991 při bězích s býky zahynulo 14 osob, Posledními oběťmi býčích rohů byli před 14 lety dvaadvacetiletý Američan Matthew Tassio a v roce 2005 třiašedesátiletý Fermin Etxeberri, který zemřel v důsledku poranění hlavy po měsících strávených v kómatu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám