Celá škála velikostí vajec uvařených do dokonalosti bude čekat na zájemce v regálech britských obchodů. Situace je ve Velké Británii tak kritická, že známá kuchařka Delia Smithová ve své knize zabrala celou jednu část návodem, jak správně uvařit vejce, obohaceným o několik tipů. Rozhodla se k tomu poté, co zjistila, že umění uvařit vejce nepatří v Anglii mezi úplné samozřejmosti.

Humbuku se chytila společnost Happy Egg Company, která se rozhodla vyplnit díru na trhu. Britské supermarkety zahltila baleními vařených vajec, která se prodávají po dvou či čtyřech kusech. Aby měl zákazník ještě méně práce, vejce jsou již i zbavena skořápek.

Vařená vejce třikrát dražší

Dvě vejce se prodávají za 89 pencí, tedy zhruba za 27 korun. Čtyři vejce pak přijdou na necelých 45 korun, čili za jedno vejce zákazník zaplatí v přepočtu něco přes 11 korun. Nejlevnější balení šesti syrových vajec se přitom prodává také zhruba za 27 korun, vařená vejce jsou v průměru tedy třikrát dražší.

Firma Happy Egg Company tvrdí, že jsou jejich vařená vejce zcela ideální pro pikniky či balené obědy. Vejce prý snesly slepice chované na zelených pastvách v prostředí zcela zbaveném stresu.