Hlavní obsah

Statisíce Jacksonových fanoušků při pietě možná narazí na slony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Úterní poslední rozloučení s popovou legendou Michaelem Jacksonem se odehraje jak v úzkém rodinném kruhu, tak poté také v rámci veřejné piety, které se hodlá zúčastnit několik tisíc jeho příznivců. Soukromý pohřeb má být v Los Angeles zahájen v 8:00 místního času (17:00 SELČ). Spekuluje se však, že nejbližší rodina se se zpěvákem rozloučila již v pondělí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rodina se už prý s Michaelem Jacksonem rozloučilaVideo: Reuters

 
Článek

Podrobnosti o rodinné ceremonii však nikdo nezveřejnil, jediné informace pocházejí z losangeleské radnice. Podle nich má být král popu pohřben na hřbitově Forest Lawn. Podle některých informací se však zpěvákova rodina s Jacksonem rozloučila už v pondělí.

V 10:00 místního času (19:00 SELČ) vypukne veřejná pieta v aréně Staples Center a sousedním Nokia Theater, kterou bude vysílat pět televizních stanic po celém světě. Kromě slavných osobností se akce zúčastní 17 500 příznivců, vylosovaných z 1,6 miliónu zájemců. Za vstupenky, z nichž 11 tisíc připadá na akci ve Staples center a zbytek v Nokua Theater, se v internetové dražbě platilo až 100 tisíc dolarů (dva milióny Kč).

Policie, která hladký průběh akce bude monitorovat, varovala zájemce o rozloučení se Jacksonem, aby rozhodně nejezdili, pokud nemají platnou vstupenku, protože okolí Staples Center bude uzavřeno. Přesto se očekává, že do Los Angeles přijedou statisíce zpěvákových fanoušků. Město totiž zaznamenalo zvýšený zájem o hotelové služby či vyšší provoz na letišti.

V Los Angeles se dnes rozloučí s Michaelem Jacksonem Video: ČTK

Cirkus ve Staples Center

Už ve středu se v Staples Center má konat představení cirkusu Ringling Bros. and Barnum & Bailey. V úterý brzy ráno se proto do zázemí centra přesunují i cirkusová zvířata jako kupříkladu sloni a koně. Protože se čeká, že mnoho Jacksonových fanoušků přijde do sálu dlouho před zahájením piety, je možné, že se s tlustokožci setkají.

Podle britského listu The Daily Telegraph bude Jackson pohřben v bronzové rakvi se zlatými ozdobami a výstelkou z modrého sametu. V podobné rakvi byl v roce 2006 pohřben soulový zpěvák James Brown. Jeho pohřební ceremonie se tehdy zúčastnil i Michael Jackson.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Michael Jackson má sochu z písku na slavné pláži CopacabanaVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám