Hlavní obsah

Pitva Michaela Jacksona odhalila rozpíchaného kostlivce, nadopovaného léky

– Londýn • Aktualizováno

Vyzáblý až na kost, rozpíchaný od injekčních jehel a plný silných léků, tak popsal koroner tělo zesnulého zpěváka Michaela Jacksona. Podle listu The Sun mají vykonané pitvy hrozivé výsledky. Hudebník poslední dny téměř nejedl, zhubnul až na kost, jeho žaludek byl plný tablet a jeho boky, stehna a ramena byla rozpíchána od jehel. Jackson si třikrát denně injekčně podával narkotické léky proti bolesti.

Článek

Koroner objevil třináct jizev, které pocházejí zřejmě z plastických operací, o nichž se často psalo, ale které Jackson nikdy nechtěl komentovat. Podle zprávy vážilo 178 centimetrů vysoké mrtvé tělo pouhých 51 kilogramů.

V žaludku pak patologové objevili pouze částečně rozložené pilulky, které si zpěvák vzal před podáním injekčního léku proti bolesti. Vzorky medikamentů pak byly odeslány na toxikologický test..

Na hlavě měl zpěvák údajně v době smrti paruku, jeho vlastní porost byl značně prořídlý a podle patologů se podobal jemnému chmýří. Nad levým uchem měl zpěvák lysinu, která prý zřejmě souvisí s natáčením reklamy pro Pepsi z roku 1984, kdy Michaelovi začaly hořet vlasy ve zmíněné oblasti hlavy.

Rodina viní doktora

V hrudním koši bylo zlomeno několik žeber následkem práce záchranářů, kteří hekticky masírovali zpěvákovi hrudník, a v oblasti srdce byly také čtyři vpichy po adrenalinových injekcích, které měly krevní pumpu přinutit k práci. Bez vysvětlení zatím zůstávají škrábance na kolenou a holeních. Na zádech byly řezné rány, které souvisí s pádem.

V sobotu večer byla vykonána druhá pitva na žádost rodiny a to soukromým patologem, její výsledky mají být přísně utajeny. Rodina podezřívá soukromého lékaře, že přispěl k Michaelově náhlé smrti. Vyšetřování zatím ale nic podobného nepotvrdilo.

Doktor odmítá podávání demerolu

Advokát doktora Conrada Murrayho v pondělí odmítl tvrzení, že by jeho mandant podával Jacksonovi silná analgetika. "Doktor Murray (Jacksonovi) nikdy nepředepsal Demerol, nikdy nesháněl Demerol a nikdy ho neviděl - Michaela Jacksona - brát Demerol," uvedl Edward Chernoff pro CNN.

Reklama

Související témata:

Související články

Pitva neurčila příčiny smrti krále popu

Úřad koronera v Los Angeles po ukončení soudní pitvy zesnulého "krále popu" Michaela Jacksona oznámil, že ke stanovení příčiny smrti budou třeba ještě...

Jacksonova rodina chce druhou pitvu

Rodina zesnulého zpěváka Michaela Jacksona chce druhou pitvu jeho těla. Příbuzným krále popu jde podle rodinného přítele reverenda Jesse Jacksona o nezávislé...

Výběr článků

Načítám