Hlavní obsah

Během pražských oslav letního slunovratu vznikl kuriózní rekord

Novinky, Jakub Kynčl
Praha

Pelhřimovská agentura rekordů Dobrý den má doopravdy neomezený repertoár, co se týče nápadů na nové rekordy. U příležitosti typicky severských slavnostní slunovratu v Praze Finlandia Midnight Sun 2009 totiž přišla s pokusem o rekord ve skupinovém tancování na známou, takřka už kultovní skladbu Levan Polkka od skupiny Loituma.

Článek

Více než 4 500 lidí slavilo ve čtvrtek na Branické Louce v Praze letní slunovrat, stejně jako rok co rok Finové. Midnight Sun se v severských zemích, především Finsku, slaví již od roku 1316. Tato zvyklost vychází z dávné minulosti, kdy lidé právě v této době pomocí magie zaháněli zlé duchy a staré křivdy.

Po vystoupení skupiny Support Lesbiens se organizátoři společně s agenturou Dobrý den úspěšně pokusili o vytvoření rekordu v hromadném "hadovitém" tanci na nejznámější skladbu od skupiny Loituma. Rekord byl skutečně ustanoven, zaregistrován do České databanky rekordů a oficiálně potvrzen certifikátem.

Foto: Novinky

Koncert Apocalyptiky na pražské Finlandia Midnight Sun Party 2009.

Pár minut před devátou hodinou se slavící a tančící publikum dočkalo své další hudební hvězdy, finské kapely Apocalyptica. Čtyřčlenná formace svou smyčcovou show znásobila už tak parádní severskou atmosféru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám