Hlavní obsah

Z košické zoo utekl pštros, toulá se někde v okolí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košice

V okolí východoslovenského města Košice se toulá pštros. Utekl z místní zoologické zahrady. Několik náhodných turistů se s ním potkalo v lese, byl krotký a nechal se nakrmit.

Článek

"Cítil jsem, že za námi někdo jde. Otočil jsem se a uviděl jsem pštrosa. Bylo mi jasné, že utekl z nedaleké zoologické zahrady. Telefonoval jsem na policii a hasičům, kteří zavolali do zoo," popisoval neobvyklé setkání deníku SME náhodný turista.

Pštros se nechal nakrmit, vzal si jahody z rukou turistů. Nechal se dokonce fotografovat. "Nebyl ani vyplašený, ani hladový," dodal Milan. Když přišlo deset pracovníků zoo, aby ho chytili, pštros se nechtěl vzdát získané svobody a utekl do lesa.

Vedení košické ZOO potvrdilo, že pštros zmizel ze svého výběhu už v pátek. Někteří návštěvníci se totiž snažili dostat ke zvířeti blíže, poškodili zabezpečovací zařízení a pštros utekl.

V košické zoo uhynuly v těchto dnech dva tučňáci z dvanácti kusů, které do Košic darovala pražská zoologická zahrada. Samička uhynula v důsledku infekce, u samečka se příčina ještě nezjistila. Už dříve uhynuly čtyři tučňáci. Většinou také na infekci. Jeden z tučňáků utonul, když se dostal do odtokového kanálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám