Hlavní obsah

V Rusku se narodil býk se dvěma penisy a pěti končetinami

Novinky, Jakub Kynčl
Perm

Nejrůznější mutace a zdravotní defekty u zástupců živočišné říše pravidelně poutají pozornost médií. Novým přírůstkem do podivné kolekce je býk Borka, který se narodil v Rusku, ve vesničce Zoborje nedaleko Permu: má dva penisy a pět nohou.

Článek

Býka oplývajícího hned dvěma přirozeními považují někteří věřící vesničané za vtělení samotného Satana a přejí si, aby byl zabit. Naproti tomu ostatní chtějí bizarní úkaz přírody vidět na vlastní oči a ještě se s ním vyfotit.

Chovatel Jevgenij Trofimov si svého býka velmi považuje a nabídku tamější veterinární správy, která nabídla odoperování jednoho z penisů, jednoznačně odmítl. "Jednou ho příroda stvořila takto, a tak i zůstane. Navíc si nemyslím, že by byl z takového zákroku nadšený," řekl chovatel deníku Komsomolskaja Pravda.

Borka má vyjma dvou penisů i o jednu nohu navíc. Podle veterinářů jde o poměrně vzácnou mutaci, jelikož zvíře využívá ke své chůzi všech pět končetin. Další zdravotní vady býček už nemá.

Zvířecích mutací se v poslední době objevilo více. V Číně se v loňském červenci narodilo prase s opičí hlavou a o měsíc dříve byl v Itálii spatřen jednorožec, šlo však jen o zmutovanou srnku. V loňském dubnu se pak na Floridě narodila kočka se šesti končetinami. A aby toho nebylo málo, před necelými dvěma roky se na Novém Zélandu narodilo sedminohé jehně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám