Hlavní obsah

Lupič z Jablonného zbabral loupež a nakonec prosil o půjčku

Právo, René Chvalina
Jablonné nad Orlicí

Blesková policejní akce na Letohradsku skončila ve středu večer zatčením třicetiletého lupiče z Jablonného nad Orlicí. Ozbrojený a maskovaný muž přišel na poštu a s nožem v ruce požadoval vydání peněz. Žena za přepážkou však muže poznala. Ten si ze zoufalství strhl kuklu z hlavy a prosil alespoň o třicetitisícovou půjčku.

Článek

„O půl čtvrté odpoledne si přišel uvedený muž koupit do jedné z pošt na Letohradsku dvě poštovní známky. Okoukl terén a za chvíli se vrátil. To už měl ale na hlavě kuklu a s nožem v ruce požadoval po ženě za přepážkou peníze,“ uvedla Právu policejní mluvčí ústeckoorlické policie Eva Sichrová.

„Pracovnice pošty se nelekla a maskovaného muže okamžitě poznala. Přitom se ho klidně snažila vykázat z pošty. V bezvýchodné situaci si mladý muž sundal kuklu a prosil alespoň o třicetitisícovou půjčku,“ upřesnila Sichrová.

Žena v tu chvíli opět zachovala klidnou hlavu a mladý muž místo uloupených peněz odešel s letákem s potřebnými informacemi k získání půjčky.

Auto policie objevila

Poté, co pracovnice pošty vše oznámila policistům, se strhla blesková akce. Vozidlo, kterým muž odjel, našli policisté na náměstí v Jablonném nad Orlicí. O půl šesté byl zadržen i zmíněný lupič.

Nyní mu hrozí obvinění z trestného činu, za který může skončit za mřížemi až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám