Hlavní obsah

Mladík sprintoval na autobus a dostal se do atletického nároďáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Mladý sprinter Jeffrey Lawal Balogun (23) se ocitl v širším výběru britského olympijského týmu. Jeho talent byl objeven, když ho trenér atletického týmu viděl sprintovat na autobus. Jeffrey spěchal na přednášku a aby stihl autobus č. 28 v kentském Bromley, nasadil zběsilý sprint, který nezůstal bez povšimnutí.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Dobíhání autobusu pomohlo Angličanovi k atletické kariéře. Ilustrační foto

Článek

Sprintera si všiml trenér místního atletického klubu, který šel náhodou okolo. Mladíka zastavil a dal mu kontakt na Clarence Callenderovou, jednu z nejlepších britských trenérek sprintu. Díky tomu je teď Jeffrey šestým nejlepším britským běžcem na 60 metrů. A doufá, že bude svou zemi reprezentovat na londýnské olympiádě v roce 2012.

"Vždycky jsem věděl, že jsem docela rychlý, ale nevěděl jsem, jak s běháním pořádně začít," řekl Jeffrey reportérům listu Daily Mirror.

"Můj cíl je dostat se na olympiádu. Strašně rád bych vyhrál nějakou medaili. Jen si vyčítám, že jsem s běháním nezačal dřív," uvedl Balogun.

Atlet, který teď žije v jižním Londýně, dodal: "Nikdy bych si nepomyslel, že dobíhání autobusu povede k něčemu takovému. A legrační na tom je, že jsem ten autobus tehdy stejně zmeškal."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám